A gyerekekért

Plakát

2018. február 18. - Rádiós Kriszta

Kedves Szülők, óvónők, tanárok, és mindenki, aki szereti a Momó Rádiót!

A segítségeteket kérem! 


Ha tudjátok, tegyétek ki a Momó Rádió plakátját Óvodátokban, bölcsödétekben, iskolátokban, gyermekorvosi rendelőitekben, hogy mindenki megismerje, és ingyen hozzájuthasson a mesékhez, és gyerekzenékhez.


Küldjetek postacímet, és én küldök (A/3-as) plakátot!

momo@momoradio.hu


Egy megosztással is sokat segíthettek!


Köszönöm!


http://momoradio.hu/plakat/

Napos mesék

Krisztakicsi

Azt gondolom, a mai világból leginkább a tolerancia hiányzik!

Miért is fontos ez? Mi közöm hozzá?

Hiszen sokkal könnyebb elfordulni, ha nem olyan a másik, mint mi. Sokkal könnyebb kirekeszteni, mint befogadni. Sokkal könnyebb azt gondolni, hogy mi különbek vagyunk, mint ők! És sokkal könnyebb csak magunkkal törődni.

Pedig az, aki elfordul, az aki nem fogadja el a másikat, nagyon sokat veszít. Olyan értékeket, olyan gondolkodásmódokat, melyeket máshogy nem kaphat meg, csak ha elfogadja a másként élőket, a másként kinézőket. 

És, valóban ők a mások? Hiszen mi is mások vagyunk! A szőkék között, a barna is más! Mi sem vagyunk olyanok, mint a többiek. Mégis elvárjuk, hogy elfogadjanak minket.

Először is a gyermekeinknek kellene megtanítani, hogy fogadja el önmagát, és másokat is a gyengeségeivel, a hibáival, a barnaságával együtt. Minél elfogadóbb valaki, annál boldogabb életet élhet, hiszen sokkal több mindenben különbözünk, mint amiben hasonlítunk. De, a legfontosabb az elfogadáshoz, megismerni a másikat!

Bizony, ez nem egyszerű.

De, most megjelent egy könyv, ami sokat segíthet, hogy a gyermekeink egy jobb világban nőjön fel! Nem csak fogyatékkal élőknek!

                                                                  Napos mesék

"Hogyan válhat előnyünkre valami, amit mások mind hiányosságnak látnak?

Miként találhatunk igaz barátokra?

Harminc szívmelengető, hol fergetegesen kalandos, hol elgondolkodtató, hol vidám, hol megható történetet nyújtunk át az olvasóknak e mesekönyvvel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Meséket, amelyeket olvasva együtt izgulunk a legkülönfélébb hősökkel, manókkal, tündérekkel, királyfiakkal és királylányokkal. Történeteket, amelyeknek végére érve egy dolog biztosan kiderül, hogy a legnagyobb kincs a szeretet.
Az "Ismerj meg és fogadj el!" meseíró pályázat legjobb meséinek válogatását tartja kezében a kedves olvasó.

Szerzői többek között Lackfi János, illetve dr. Szigeti Jenő, több híres mese írója, továbbá számos tehetséges fogyatékkal élő és gyerek is hozzájárult művével a könyv megszületéséhez. A kötetet Lackfi János ajánlásával bocsátjuk útjára."

A könyv megvásárolgató itt!

Mese a nap 24 órájában!

Új szolgáltatással jelentkezik a Momó Rádió!

 

A nap 24 órájában

mesét hallgathattok

 

A meséket ismert színészek, művészek olvassák fel!

Néhány név:

Csákányi Eszter, Szabó Gyula, Rudolf Péter, Halász Judit, Molnár Piroska, Juhász Magda, Kulka János,

Bodrogi Gyula, Hernádi Judit, Pokorny Lia, Papp János, Cseke Péter, Kaszás Attila, Pogány Judit, Für Anikó, stb..

OKOSTELEFONON IS! TÖLTSD LE AZ APPLIKÁCIÓT!

 

Annak a szülőknek ajánljuk:

 • Aki szeretné, hogy gyermeke fantáziája, és kreativitása fejlett legyen. Mivel csak hallja a meséket, el tudja képzelni a szereplőket.
 • Aki fontosnak tartja, hogy gyermeke sokat olvasson. Amikor a gyerek nagyobb lesz, és már tud olvasni, visszaemlékszik a hallott mesék által kiváltott érzésekre, és azokat újra át szeretné élni.
 • Aki nélkülözhetetlennek tartja, hogy gyermeke könnyen tanuljon. Ehhez a fantázia, és a sok olvasás segíti hozzá a gyermekeket.
 • Akinek esténként nincs ideje mesét olvasni gyermekének.
 • Aki nem szeretné megvásárolni az összes gyereklemezt, és mesekönyvet. A Momó Rádió kínálatában több ezer gyerekzene, és több száz mese szerepel.
 • Akinek gyermeke éjszaka felébred, és nem tud visszaaludni. Nekik hajnali 1:00-kor és 4:00-kor mesét sugárzunk, három altatódallal.
 • Aki otthon dolgozik a számítógépen, és maga mellé tudja ültetni gyermekét egy kis közös zenehallgatásra. Így a  munka is közös élmény lesz, mert minden idő értékes, amit gyermekeinkkel tölthetünk.
 • Aki útközben, autóban vagy tömegközlekedésen szeretné lefoglalni gyermekét, és tudja mobil telefonon is hallgatni a rádiót. Ehhez, csak a Momó Rádió applikációt kell letöltenie.
 • Aki nem Magyarországon él, de szeretné gyermekét megismertetni a magyar gyermekzenékkel, mesékkel, mesejátékokkal. Így, talán a honvágy is elviselhetőbb lehet, és a Magyar nyelvet sem felejtik el olyan gyorsan.
 • Akinek gyermeke kórházban fekszik. A gyermekzenék, és a mesék által jókedvre derítheti a kis beteget.
 • Akinek a gyermeke vak, vagy gyengénlátó. Az olvasott mesék, igazi élményt nyújthatnak nekik.
 • Akinek a gyermeke fogyatékkal él. A mesék, gyógyító hatása, ma már közismert. A zenék pedig fejlesztő hatásúak. Az ismerős mondókák közösségi élményt nyújtanak.
 • Aki szeretne újra egy kicsit gyerek lenni. Hiszen Halász Judit dalai, vagy Szabó Gyula Magyar Népmeséi visszarepíthetnek minket egy sokkal nyugodtabb, varázslatosabb világba.

Leiner Laura: Egyszer

     Ha valaki elkezdi olvasni Leiner Laura Egyszer című kötetét, először azt hiheti, hogy egy korrajzot tart a kezében. A szereplők, mobiloznak, zenét hallgatnak, e-maileznek, chatelnek, és úgy élnek, mint a mai tinik. 

       Bár a szerző az elején figyelmeztet, hogy a történet, és a szereplők is kitaláltak, mégis az az érzésünk, hogy mindez megtörtént eseményeken alapul.

Bexi, Geri, Körte

       A Bexi sorozat hatodik kötete önálló történetként is megállja a helyét, ha esetleg nem olvastuk még az előzményeket. Ugyanis a könyv elején, Bexi egy interjúban meséli el az előző kötetek tartalmát, így egyből belekerülünk a történet sodrába. 


       A cselekmény egy fiatal lány énekesi, és dalszerzői karrierjét meséli el. A történéseket, a főszereplő, Bexi szemszögéből ismerhetjük meg. A lány, aki Budapesten jár iskolába, tizenhatévesen ír egy dalt, az akkori, késve érkező barátjának Gerinek, „Késtél” címmel. Ezt feltölti a zenemegosztóra, ami szinte pillanatok alatt elrepíti őt az ismertség felé. Kezdetben ezt nehezen kezeli, mert felborul az átlagos tini élete, és természetesen megjelennek az irigyei is. Geri pedig, akivel időközben szakít, szeretné meglovagolni a lány sikerét.

       Szerencsére, egy Körte becenevű tetoválóművész személyében megjelenik a segítség, aki profi módon kezeli a sajtót, meg a rajongókat, és afféle managerként segít neki kiadót találni, és szinte minden ügyét ő intézi. Bexi, a hazai egyik legnagyobb kiadóhoz a BPRP-hez szerződik. 

„Pop/Rock sztár leszek!”
       Közben bepillanthatunk a sikeres előadók életébe, ami korántsem fenékig tejfel. A „Késtél” című szám megjelenése óta két év telt el, és a lánynak azóta több saját száma is befutott, valamint folyamatosan dalokat ír másoknak, és fellépésekre jár. Aztán úgy dönt, hogy visszavonul.           

       Felvételizik a zeneművészetire, hogy hátra hagyja Bexit, és tovább élje az életét, mint Budai Rebeka. Bexi kiadója nem örül ennek, de a szerződésük éppen lejár, ezért kénytelen elfogadni. Balogh, a kiadó vezetője dühös, mert a lány a „Pop/Rock sztár leszek!” zenei tehetségkutatón összejön a második helyezettel, Nagy Márkkal. Balogh, megzsarolja a Bexit, ezért nagyon csúnyán szakít a fiúval, de nem mondhatja el neki a szakítás igazi okát. 


       A kiadó, kötelezi Bexit, hogy még utoljára lépjen fel a „Pop/Rock sztár leszek!” tehetségkutatón, ahol már Nagy Márk lesz az egyik zsűritag. Ráadásul egy költözés is megnehezíti az életét. Anyukája új párt talál, emiatt egy nagyobb házba költöznek, távol a nyüzsgő belvárostól.

        Mint mindenki, ő is nehezen viseli a változást. Közben gyötrődik a beteljesületlen szerelem miatt. Őszintén beszél nekünk az érzéseiről, és bánatában dalokat ír a fiúnak.


       Aztán jön egy csavar a történetben. Balogh, Bexi kiadója, egyik pillanatról a másikra megszünteti a céget, és megszökik a pénzzel. Ez, felborítja az egész zeneipar életét. Bexi, Nagy Márk, és a barátaik hirtelen ott maradnak kiadó nélkül. Közben Körte rosszul lesz, és kórházba kerül. Ez még jobban összekovácsolja a csapatot, és Bexi újra találkozik szerelmével. Körte elárulja Nagy Márknak, hogy miért szakított vele a lány, emiatt a fiú teljesen összezavarodik. 


       Bár a konkurens kiadó, nagyon szeretné megszerezni a frissen felszabadult előadókat, a csapat nem igazán szeretne hozzá szerződni. Mivel más, nagy kiadó nincs az országban, a csapat úgy dönt, hogy inkább saját kiadót alapítanak Körte records néven, természetesen Körte vezetésével. A kiadó pillanatok alatt megalakul, és Bexiék régi lakásában lesz a székhelye. Az is kapóra jön, hogy a lány több dalt is írt a szerelmének.

Egy percig sem unatkozunk
       Egyre közeledik a „Pop/Rock sztár leszek!” tehetségkutató időpontja, Bexi, és Nagy Márk viszont szeretnék tisztázni a köztük történteket, ezért autóba szállnak, és észrevétlenül Ausztriában kötnek ki. Mindenki aggódik értük, de sikerül kibékülniük, és még időben odaérnek a lány első zeneiskolai konzultációjára.

       Közben egy próba kapcsán bepillanthatunk a tehetségkutatók életébe. Bexinek, a régi, „Késtél” című számot kellene elénekelnie, ám megjelenik a volt barátja, akinek a dalt írta. Geri megpróbálja a kiadókat, az előadókat, Bexit, és Nagy Márkot is összeugrasztani, mert ő kevésbé tehetséges előadó, és azt hiszi, így jobban boldogulhat.

      A lány utolsó fellépése fergetegesre sikerül, és természetesen nem maradhat el a happy end sem.

        A fordulatos történetből megismerhetjük a mai tinik életét, gondolkodását, és mindezt úgy, hogy közben egy percig sem unatkozunk. Leiner Laura gördülékeny stílusa, valóban nagyon szórakoztatóvá teszi a történetet. Ráadásul, sok mindent megtudhatunk a hazai zeneipar életéről, és a tinik is levonhatják a maguk következtetését belőle. Minden tininek, és felnőttnek ajánlom. Garantálom, hogy nem fogják tudni letenni.
A kötet az L&L kiadó gondozásában jelent meg.

Képek: http://leinerlaura.hu/

Ha szeretnéd, hogy a te könyvedről is készítsek ajánlót, írj a kriszta@momoradio.hu címre.

7000.- Ft. / könyv

Csapody Kinga: Türelmesek lettünk

A könyv első oldalán egy ajánlást olvashatunk az írótól: „Minden szülőnek, aki úgy érzi, hogy soha sem lesz vége a napnak.” Bizony, a türelemre nagy szükség van, főleg akkor, ha egy családban két óvodás kisgyermek is él. Csapody Kinga kedves kis könyvében – Türelmesek lettünk! (A szüleim és én is) – pontosan egy ilyen család életét kísérhetjük figyelemmel, egy héten keresztül, méghozzá a nagyobbik gyerek Hanka, szemszögéből.

Hanka a mesélő, és öccse Zsombi, egy átlagos, óvodás testvérpár. A kislány elmeséli nekünk, hogy hogyan is tanult türelmet. De, nemcsak ő, hanem a szülei is.

Hétfő

A gyerekeknek nincs kedvük felkelni, és óvodába menni. Emiatt szinte egész úton nyafognak. Az óvó néni is panaszkodik rájuk, mert nem akarnak délben lefeküdni. Nem akarnak az anyukájukkal postára, és boltba menni, ezért óvoda után, a játszótérre veszik az irányt. De ott is akad konfliktus, mivel Hanka nem szereti más gyereknek odaadni a játékát. A két testvér a vacsorát sem akarja megenni, és a mesén is összevesznek.

Kedd

Az apa viszi óvodába a gyerekeket. Mivel az indulás sokkal lassabb, mint az anyánál, a két gyerek egyre türelmetlenebb. Nem értik, hogy miért nem szaladgálhatnak a lépcsőn, és ráadásul egy telefonhívás miatt az apuka sem tud rájuk odafigyelni. Az esti rajzverseny a két gyerek korkülönbsége miatt győztes nélkül zárul, amit mindketten sérelmeznek.

Szerda
Reggel a gyerekek összevesznek a WC-használaton. Zsombi, még nem tudja vissza tartani, Hanga pedig türelmetlen vele. Hanga úgy érzi, hogy ő már sokkal többet tud az testvérénél, és mindenkinél, ezért unatkozik az óvodában. Otthon már a tévénézés jelenti a problémát, mivel a két gyerek nem ugyanazt akarja nézni. Az anyuka kikapcsolja a tévét, amit a gyerekek nem tartanak igazságosnak.

Csütörtök

Hanga tornázni megy. Petra néni is türelemre inti a gyerekeket, de a kislány szerint ez nagyon nehéz feladat. Mivel ide más óvodából is járnak gyerekek, egy kis lökdösődésből verekedés kerekedik. Anyukája nagyon szomorú lesz a dolog miatt, és igyekszik Hangával, és Zsombival megbeszélni a történteket. Itt, a könyvben a kicsik le is rajzolhatják, hogy mikor nehéz türelmesnek lenniük.

Péntek
Az óvodások bábszínházba mennek. Türelmetlenül várják az előadás kezdetét, ezért kiabálnak, fészkelődnek. Az előadás után is hasonló türelmetlenséggel várják a hazafelé tartó metrót. Hanga mindig úgy érzi, hogy sokára jön érte az anyukája, ezért délután arról beszélgetnek, hogy mikor lesz majd a születésnapja, vagy a karácsony, és milyen türelmesnek kell lennie addig. Egy kisgyereknek, ez szörnyű hosszú időnek tűnik.

Szombat
Végre a szülők is pihenhetnének, de a gyerekek korán felébresztik őket, annak ellenére, hogy az apa, azt kéri a két gyerektől, hogy hagyják egy kicsit aludni őket. Az apa ettől morcos lesz egész nap. Az anya viszont kifogy a türelemből, mikor kiborítva a játékokat, hátráltatják a porszívózását. Kiabál velük, de aztán rögtön meg is bánja, és leül a két gyerekkel a türelemről beszélgetni. Elmondja nekik, hogy mitől fogyott el a türelme. Felidézi az egész heti bosszúságokat, majd rávilágít, hogy neki is vannak hibái, és akkor azt szeretné, ha vele is türelmesek lennének a gyerekei.

Vasárnap
Úgy látszik, a gyerekek megértették az előző napi intelmeket, és sokkal türelmesebbek lettek egymással, és a szüleikkel is. Reggel nem ébresztik fel az apjukat, segítenek az anyjuknak, és egymásnak is. Mivel a türelem, türelmet terem, egy nyugodt, játékos, kirándulós, családi vasárnap kerekedik a végére. Szóval, érdemes egymással türelmesnek lenni.
A könyv óvodásoknak, és szüleiknek íródott. A történetben az anyuka, minden nap beszélget a gyerekeivel. Elmondja nekik, hogy miért nem helyes a viselkedésük. A történetben így minden benne van, ami a kisgyermekek nevelése közben előfordulhat. Olvasás közben a kicsik magukra ismerhetnek, és elkezdődhet felnőtt és gyerek között egy párbeszéd, ami talán mindannyiukat egy kis türelemre taníthatja. Hiszen, mindenkinek lehet rossz napja, és mindenkinek lemerülhet a türelmi szintje. A történetet Pásztohy Panka vidám, élettel teli illusztrációi teszik izgalmassá. A könyv a Manó Könyvek kiadónál jelent meg.

Ha szeretnéd, hogy a te könyvedről is írjak egy ajánlót, írj a kriszta@momoradio.hu címre.

7000.- Ft/könyv

Geoff Rodkey: Claudia és James elnökjelöltek lesznek.

Ha valaki nem ismerné az amerikai iskolák diák önkormányzatát, és annak választási rendszerét, az ebből a könyvből teljes képet kaphat róla. Ráadásul a mai tinik nyelvezetét, szokásait, és gondolkodását is megismerheti.

hhhhhÁm, nem csak az évfolyam elnök választásról tudhatunk meg mindent, hanem az amerikai gyerekek gondolkodásmódjáról, és a szólásszabadsághoz, valamint a demokráciához való viszonyáról is.

hhhhhA könyv ugyan egy sorozat része, ám önálló történetként is szórakoztató. Mivel riportkönyv, így a történet összes szereplője kifejtheti a véleményét, és a saját szemszögéből mondhatja el a történteket. Megtudhatjuk, hogy ki mire gondolt, sőt még azt is, hogy mit érzett.

hhhhhClaudia, és James, egy átlagos amerikai ikerpár. Rögtön a könyv elején kiderül, hogy nincsenek túl jóban. Claudia elnök szeretne lenni, de nem csak a hatodik évfolyam elnöke, hanem az Egyesült Államok-é is. Nagyon sokat dolgozik ezért. Ebből is láthatjuk, hogy mennyire szeretné a következő évfolyam elnök választást is megnyerni, ami az amerikai iskolákban, félévente kerül megrendezésre.

hhhhhJames, egy átlagos amerikai fiú, akit a haverokon, a számítógépes játékokon, és a focin kívül semmi más nem érdekel.

hhhhhHa így van, akkor, miért is jelölteti magát James is elnöknek?  Ezt az első fejezetből tudhatjuk meg.

 

hhhhhhA Culvert iskola, ahova a testvérek járnak, arról nevezetes, hogy a tetején töltik a diákok a szüneteket. Egy szerencsétlen véletlen miatt, a labda lerepül, és eltalál egy kiskutyát, aminek következtében megtiltják a focizást az iskola tetején. Ezt a fiúk nagyon sérelmezik, és James csak azért jelölteti magát elnöknek, hogy harcolhasson a focizásért, és mert a testvére kineveti. Ugyanakkor Claudia barátnője napelemeket szeretne a tetőre helyezni, amit a lánynak kellene megszavaztatnia.

hhhhhMind két tábor kijelöli a kincstárnokát, és a kampányfőnökét is, majd elkezdődik a közvélemény kutatás. Bár a hatodik évfolyamban, mindössze 97-en járnak, a gyerekek nagyon komolyan veszik a kampányt. Van egy harmadik kihívó is, aki egészen másként gondolkodik, mint az átlag, de őt még a szavazás előtt kizárják. A gyerekek plakátokat rajzolnak, és próbálják megnyerni maguknak a szavazókat. Nem mindig tisztességes módszerekkel.

hhhhhhClaudia meg van győződve arról, hogy nyerni fog, mivel James-nek semmi tapasztalata nincs a politikában, ám egy véletlen folytán, a fiú felveszi a testvére kirohanását, majd lejátssza a többieknek, amitől a kampány teljesen más fordulatot vesz.

hhhhhhA lány legjobb barátnője Sophie, újságíró szeretne lenni, ezért napról-napra beszámol az eseményekről, az iskola újságjában. Emiatt össze is vesznek, mert Claudia úgy érzi, hogy a cikkei őt tüntetik fel rossz színben. Sophie viszont megpróbál tárgyilagos maradni. Láthatjuk, hogy az újságírónak sincs könnyű dolga, mert ő is csak egy szemszögből látja a dolgokat.

hhhhhhAz események sodrában, a két tábor különböző praktikákat vet be a győzelem reményében. Alkukat, szövetségeket kötnek, és megpróbálják lefizetni a választókat. Folyamatosan SMS-eznek, de bevonják az internetet is, nem csak chat formájában, hanem egy számítógépes játék platformján is.

hhhhhhMivel a két elnökjelölt vitája a harmadik jelölt, és egy mókus miatt botrányba fullad, Claudia félresöpri minden addigi praktikáját, és visszatér az eredeti tervéhez. Ír egy őszinte, bocsánatkérő chat üzenetet arról, hogy mit fog tenni, ha megválasztják elnöknek, és várja a fejleményeket.

hhhhhhNagyon megkönnyebbül, hogy visszatért a saját elveihez, és rájön, hogy ennél még a győzelem sem fontosabb. Kibékül a barátnőjével, és együtt jól szórakoznak, egy váratlan hószünet miatt.

hhhhhhJames is tanul az esetből, mivel megtudja, hogy az elnökség nagyon sok munkával jár. Így, már annyira nem is szeretné megnyerni a választást.

hhhhhHogy, ki nyeri a választást? Ez egyelőre legyen még titok. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a könyvet. Ugyanis nagyon sok mindent megtudhatunk az amerikai gondolkodásmódról, a gyerekek világáról, a barátságokról, a klikkekről, és természetesen a gyerekszerelemről is.

hhhhhhBevallom őszintén, először, nekem kicsit furcsa volt a könyv stílusa, hiszen nem mindennapi, hogy ilyen riportkönyvet tarthatunk a kezünkben, ráadásul olyat, ami gyerekeknek íródott. Érdekessége, a gyereknyelven írt magyarázó szöveg is, és a sok fénykép, ami életszerűvé teszi a történetet.

hhhhhÉn egyszuszra kiolvastam, mert a könyv cselekménye nagyon életszerű, ugyanakkor tele van érzelmekkel. Ráadásul, mindez olyan modern stílusban, hogy méltán népszerű lehet a mai tinik körében.

A könyv, a Maxim könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ha szeretnéd, hogy a te könyvedről is írjak egy ajánlót, írj a kriszta@momoradio.hu címre.

7000.- Ft./ könyv

Könyvajánló: Pásztohy Panka - Gyógyítsd meg a kiskutyám!

A könyv főszereplője Lili, az elsős kislány, aki izgatottan készül az iskolába. De, nem csak ő jár iskolába, hanem Pitypang, a kiskutyája is, aki éppen a kutyaiskolát kezdi meg. Mivel még csak egy kölyökkutya, így a kutyaóvodába kerül.
A kedves történet, egy egyszerű, hétköznapi kislányról szól, aki olyan, mint bármely kisiskolás, így könnyen tud vele azonosulni az olvasó.

AAAAAAmikor egy családhoz állat költözik, bizony nagy felelősséget jelent mindenkinek. Ezt jó, ha már egészen kicsi korban megtanulják a gyerekek. Ám, nem csak a tartásával járó etetés, sétáltatás, gondozás a feladat, hanem azt is meg kell tanulniuk, hogy mi a teendő, ha az állat bajba kerül.

AAAAAAPitypang, hazafelé a kutyaóvodából, egy eldobott üvegdarabba lép, ami nagyon felsérti a lábát, és a család az állatorvosnál köt ki. Az állatorvos, mindent részletesen elmagyaráz az aggódó gazdiknak, így megtudhatják, miért kell a kutyának gallér, és miért van szükség az altatásra, miközben összevarrják a sebét.

AAAAAATermészetesen Lili nagyon aggódik a kutyájáért, és szeretné, ha többé senki sem kerülne bajba, egy eldobott, törött üveg miatt, ezért azt javasolja, hogy vegyenek cipőt a kutyának. Anyukája elmagyarázza, hogy a kutyák nem szeretik a cipőt, ezért inkább ajándékot készít neki, mert Pitypang nem csak egy kutya, hanem egy igazi társ is.

AAAAAAA kutya lábadozik, ezért nem járhat a kutyaóvodába, de Lili elkezdi az iskolát. Miközben arról beszélgetnek az iskolában, hogy nem csak a kutyákra, de mindenkire veszélyesek az eldobott hulladékok, a tanítóbácsi elmagyarázza, hogy miért jó a szelektív hulladékgyűjtés, és az is kiderül, hogy az iskolában, a legtöbb papírt gyűjtő osztály kirándulni mehet.

AAAAAAMivel a papírgyűjtést Lili osztálya nyeri, kiválaszthatják, hogy hova szeretnének menni kirándulni.

AAAAAALili elmeséli, hogy Pitypangot egy menhelyről hozták ki, ezért a gyerekek úgy döntenek, hogy a nyereményükből, egy kutya menhelyet látogatnak meg. A gyerekek példát mutatnak azzal, hogy megígérik, ha felnőttként majd kutyát szeretnének, csak menhelyről fogadnak örökbe.

 AAAAAAA könyv végén, még egy kis útmutatót is találhatunk a kutyatartásról, nagyon egyszerűen, hogy a kisebbek is megértsék. Itt tudják a gyerekek ellenőrizni, hogy megfelelően gondozzák-e a kutyájukat. Így magabiztosabbak lehetnek, hiszen egyedül is tudni fogják, hogy mindent jól csinálnak.
AAAAAAA rajzok gyönyörűek, a történet kedvesen tanulságos, de nem kioktató. A betűk jó nagyok, a történet cseppet sem unalmas, ezért bátran ajánlom, minden 3, és 7 év közötti gyermeknek. Első olvasmánynak kiváló.
AAAAAAÉs, ha nem untuk még meg, további Pitypang és Lili történetet találhatunk, a Pagony kiadó gondozásában.

Olvassátok el, és mondjátok el ti is a véleményeteket!

Kriszta

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.

Riportalany kerestetik! Régi vágyam teljesült, amikor megkért a Pécs Rádió, (http://www.pecsradio.hu/) hogy készítsek náluk műsort, „Beszéljünk róla” címmel.

Aki ismer, az tudja, hogy van nekem egy gyerekrádióm, (http://momoradio.hu/) de szerettem volna egy kifejezetten felnőttek számára kézült műsort is csinálni.

Miért?

Mert úgy érzem, hogy mi, átlagemberek nagyon el vagyunk hanyagolva.

A rádiókban, tévékben, újságokban, kizárólag csak a sztárok, ismert emberek, hírességek, celebek szerepelnek.

Őket kérdezik meg mindenről, az véleményük a fontos, az ő életstílusuk a mérvadó, és még a csapból is ők folynak.

Pedig ők vannak kevesebben, és az élet sokkal bonyolultabb, érdekesebb, és szebb, mint ahogy ők mutatják.

Persze jó látni egy másik életet, még ha az nem is valóságos, de sokan annak hiszik.

Ez szerintem nagyon káros. Ezért is van annyi elégedetlen ember nálunk. Mert mindenki olyan életre, stílusra vágyik, amit a tévében lát, és sokan elhiszik, hogy ez a valóság.

Aztán persze elkeserednek, ha az ő életük nem úgy alakul, mint a tévében, és azt hiszik, hogy ők kevesebbet érnek, vagy butábbak, ügyetlenebbek, mint a celebek. Pedig rendszerint, ezek mögött az emberek mögött, nincsen tudás, csak magamutogatás.

Én, az egyszerű, hétköznapi embereket szeretném bemutatni a műsorban.

Ezért a címe: Beszéljünk róla!

Beszéljünk örömeinkről, bánatainkról, félelmeinkről, problémáinkról, és a megoldásainkról. Ha nem mondhatjuk el senkinek, mondjuk hát el mindenkinek! Ha más nem segít rajtunk, legalább segítsünk egymáson! Sokszor, egy kívülálló sokkal jobban látja a problémánkat, mint mi magunk, ezért érdemes róla beszélni. Lehet, hogy egy olyan megoldást hallhat valaki tőlünk, ami addig eszébe sem jutott.

Ezért riportalany kerestetik!

Ha szeretne beszélni az életéről, vagy van valami jó története, vagy szeretné bemutatni a munkáját, hobbiját, családját, vagy bármi mást, írjon nekem a

radio.musorom@gmail.com  e-mail címre!

Itt jelentkezhet riportalanynak, akár névtelenül is, vagy megírhatja a történetét, amit én szívesen felolvasok a műsorban. Van lehetőség hangfelvételre is, személyesen, vagy telefonon keresztül. (Természetesen én hívom fel önt) Mivel a beszélgetés nem élőben lesz felvéve, bármit ki lehet belőle vágni, emiatt nem kell izgulnia. Amiatt sem kell aggódnia, hogy nem fog tudni beszélni, mert ha elakad, én kérdezni fogok, és mindenben segítek.

A „Beszéljünk róla” című műsor meghallgatható minden hétfőn 18:00-tól, 20:00-ig a Pécs Rádióban:

http://www.pecsradio.hu/

 

Jelentkezzen riportalanynak!

 

radio.musorom@gmail.com

Mire jó ez?

Krisztakicsi

       Amikor elkezdtem, többen megkérdezték, hogy miért csinálom. Sőt, volt olyan is, aki előre megmondta, hogy nem fog menni. Pedig a válasz egyszerű! A gyerekekért csinálom! És így már világos lehet, hogy nem lehet belebukni, hiszen, ha csak egy gyereknek is jobbá teszem az életét, akkor már megérte!

       Azért kezdtem el a Momó Rádiót üzemeltetni, hogy azok a gyerekek is hallgassanak mesét, akiknek esténként nem olvas a szülője. Ezért már 3 éves kortól ajánlom nekik,

továbbá annak a szülőnek:

 • Aki szeretné, hogy gyermeke fantáziája, és kreativitása fejlett legyen. Mivel csak hallja a meséket, el tudja képzelni a szereplőket. Ez sokkal fejlesztőbb, mint amikor nézi a meséket.
 • Aki fontosnak tartja, hogy gyermeke sokat olvasson. Amikor a gyerek nagyobb lesz, és már tud olvasni, visszaemlékszik a hallott mesék által kiváltott érzésekre, és azokat újra át szeretné élni. Már nem lesz számára idegen az olvasás.
 • Aki nélkülözhetetlennek tartja, hogy gyermeke könnyen tanuljon. Ehhez a fantázia, és a sok olvasás segíti hozzá a gyermekeket. Minél többet dolgozik az agy, annál könnyebben jegyez meg mindent!
 • Akinek esténként nincs ideje mesét olvasni gyermekének. Tudom, hogy a szülők, sokszor nagyon fáradtak. Ilyenkor, és a változatosság kedvéért lehet a Momó Rádióban hallgatni egy mesét.
 • Aki nem szeretné megvásárolni az összes gyereklemezt, és mesekönyvet. A Momó Rádió kínálatában több ezer gyerekzene, és több száz mese szerepel. Azok a gyerekzenék is, melyek még nem is kaphatók, valamint rengeteg mondóka, melyeket sehol máshol nem hallhatnak!
 • Akinek gyermeke éjszaka felébred, és nem tud visszaaludni. Miattuk szól 24 órán keresztül a Momó Rádió
 • Aki otthon dolgozik a számítógépen, és maga mellé tudja ültetni gyermekét egy kis közös zenehallgatásra. Így a  munka is közös élmény lesz, mert minden idő értékes, amit gyermekeinkkel tölthetünk. És közben beszélgethetünk a mesékről is.
 • Aki útközben, autóban vagy tömegközlekedésen szeretné lefoglalni gyermekét, mert tudja mobil telefonon is hallgatni a rádiót. Ehhez, csak a Momó Rádió applikációt kell letöltenie. Ami természetesen ingyenes!
 • Aki nem Magyarországon él, de szeretné gyermekét megismertetni a magyar gyermekzenékkel, mesékkel, mesejátékokkal. Így, talán a honvágy is elviselhetőbb lehet, és a Magyar nyelvet sem felejtik el olyan gyorsan.
 • Akinek gyermeke kórházban fekszik. A gyermekzenék, és a mesék által jókedvre derítheti a kis beteget, így gyorsítva meg a gyógyulást!
 • Akinek a gyermeke vak, vagy gyengén látó. Az hallgatott mesék, igazi élményt nyújthatnak nekik. 
 • Akinek a gyermeke fogyatékkal él. A mesék, gyógyító hatása, ma már közismert. A zenék pedig fejlesztő hatásúak. Az ismerős mondókák közösségi élményt nyújtanak. A nyugtató zenék, pedig még a zaklatott gyermeket is elcsendesíthetik.
 • Aki szeretne újra egy kicsit gyerek lenni. Hiszen Halász Judit dalai, vagy Szabó Gyula Magyar Népmeséi visszarepíthetnek minket egy sokkal nyugodtabb, varázslatosabb világba.
 • Azoknak a felnőtteknek, akik szívesen repülnek vissza a gyermekkorukba, és akik szeretnek

  együtt énekelni, táncolni, mesét, mondókát hallgatni gyermekükkel.

 

                                           És természetesen kortól függetlenül mindenkinek!

 

       Én már évek óta fejlesztem a http://momoradio.hu/, és büszkén mondhatom, hogy megérte, mert nagyon sok dicsérő levelet kapok, és tudom, hogy aki egyszer belehallgat, az vissza fog térni!

                                                              Hallgass bele te is!   

                                                    kattints ide

          És, ha tetszett, mond el az óvodában, a játszótéren, az iskolában, és mindenhol.

                                          Azért, hogy minél több boldog gyerek legyen!