A gyerekekért

Napos mesék

2017. december 18. - Rádiós Kriszta

Krisztakicsi

Azt gondolom, a mai világból leginkább a tolerancia hiányzik!

Miért is fontos ez? Mi közöm hozzá?

Hiszen sokkal könnyebb elfordulni, ha nem olyan a másik, mint mi. Sokkal könnyebb kirekeszteni, mint befogadni. Sokkal könnyebb azt gondolni, hogy mi különbek vagyunk, mint ők! És sokkal könnyebb csak magunkkal törődni.

Pedig az, aki elfordul, az aki nem fogadja el a másikat, nagyon sokat veszít. Olyan értékeket, olyan gondolkodásmódokat, melyeket máshogy nem kaphat meg, csak ha elfogadja a másként élőket, a másként kinézőket. 

És, valóban ők a mások? Hiszen mi is mások vagyunk! A szőkék között, a barna is más! Mi sem vagyunk olyanok, mint a többiek. Mégis elvárjuk, hogy elfogadjanak minket.

Először is a gyermekeinknek kellene megtanítani, hogy fogadja el önmagát, és másokat is a gyengeségeivel, a hibáival, a barnaságával együtt. Minél elfogadóbb valaki, annál boldogabb életet élhet, hiszen sokkal több mindenben különbözünk, mint amiben hasonlítunk. De, a legfontosabb az elfogadáshoz, megismerni a másikat!

Bizony, ez nem egyszerű.

De, most megjelent egy könyv, ami sokat segíthet, hogy a gyermekeink egy jobb világban nőjön fel! Nem csak fogyatékkal élőknek!

                                                                  Napos mesék

"Hogyan válhat előnyünkre valami, amit mások mind hiányosságnak látnak?

Miként találhatunk igaz barátokra?

Harminc szívmelengető, hol fergetegesen kalandos, hol elgondolkodtató, hol vidám, hol megható történetet nyújtunk át az olvasóknak e mesekönyvvel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Meséket, amelyeket olvasva együtt izgulunk a legkülönfélébb hősökkel, manókkal, tündérekkel, királyfiakkal és királylányokkal. Történeteket, amelyeknek végére érve egy dolog biztosan kiderül, hogy a legnagyobb kincs a szeretet.
Az "Ismerj meg és fogadj el!" meseíró pályázat legjobb meséinek válogatását tartja kezében a kedves olvasó.

Szerzői többek között Lackfi János, illetve dr. Szigeti Jenő, több híres mese írója, továbbá számos tehetséges fogyatékkal élő és gyerek is hozzájárult művével a könyv megszületéséhez. A kötetet Lackfi János ajánlásával bocsátjuk útjára."

A könyv megvásárolgató itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr2113509693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.