A gyerekekért

Könyvajánló: Pásztohy Panka - Gyógyítsd meg a kiskutyám!

2017. augusztus 20. - Rádiós Kriszta

A könyv főszereplője Lili, az elsős kislány, aki izgatottan készül az iskolába. De, nem csak ő jár iskolába, hanem Pitypang, a kiskutyája is, aki éppen a kutyaiskolát kezdi meg. Mivel még csak egy kölyökkutya, így a kutyaóvodába kerül.
A kedves történet, egy egyszerű, hétköznapi kislányról szól, aki olyan, mint bármely kisiskolás, így könnyen tud vele azonosulni az olvasó.

AAAAAAmikor egy családhoz állat költözik, bizony nagy felelősséget jelent mindenkinek. Ezt jó, ha már egészen kicsi korban megtanulják a gyerekek. Ám, nem csak a tartásával járó etetés, sétáltatás, gondozás a feladat, hanem azt is meg kell tanulniuk, hogy mi a teendő, ha az állat bajba kerül.

AAAAAAPitypang, hazafelé a kutyaóvodából, egy eldobott üvegdarabba lép, ami nagyon felsérti a lábát, és a család az állatorvosnál köt ki. Az állatorvos, mindent részletesen elmagyaráz az aggódó gazdiknak, így megtudhatják, miért kell a kutyának gallér, és miért van szükség az altatásra, miközben összevarrják a sebét.

AAAAAATermészetesen Lili nagyon aggódik a kutyájáért, és szeretné, ha többé senki sem kerülne bajba, egy eldobott, törött üveg miatt, ezért azt javasolja, hogy vegyenek cipőt a kutyának. Anyukája elmagyarázza, hogy a kutyák nem szeretik a cipőt, ezért inkább ajándékot készít neki, mert Pitypang nem csak egy kutya, hanem egy igazi társ is.

AAAAAAA kutya lábadozik, ezért nem járhat a kutyaóvodába, de Lili elkezdi az iskolát. Miközben arról beszélgetnek az iskolában, hogy nem csak a kutyákra, de mindenkire veszélyesek az eldobott hulladékok, a tanítóbácsi elmagyarázza, hogy miért jó a szelektív hulladékgyűjtés, és az is kiderül, hogy az iskolában, a legtöbb papírt gyűjtő osztály kirándulni mehet.

AAAAAAMivel a papírgyűjtést Lili osztálya nyeri, kiválaszthatják, hogy hova szeretnének menni kirándulni.

AAAAAALili elmeséli, hogy Pitypangot egy menhelyről hozták ki, ezért a gyerekek úgy döntenek, hogy a nyereményükből, egy kutya menhelyet látogatnak meg. A gyerekek példát mutatnak azzal, hogy megígérik, ha felnőttként majd kutyát szeretnének, csak menhelyről fogadnak örökbe.

 AAAAAAA könyv végén, még egy kis útmutatót is találhatunk a kutyatartásról, nagyon egyszerűen, hogy a kisebbek is megértsék. Itt tudják a gyerekek ellenőrizni, hogy megfelelően gondozzák-e a kutyájukat. Így magabiztosabbak lehetnek, hiszen egyedül is tudni fogják, hogy mindent jól csinálnak.
AAAAAAA rajzok gyönyörűek, a történet kedvesen tanulságos, de nem kioktató. A betűk jó nagyok, a történet cseppet sem unalmas, ezért bátran ajánlom, minden 3, és 7 év közötti gyermeknek. Első olvasmánynak kiváló.
AAAAAAÉs, ha nem untuk még meg, további Pitypang és Lili történetet találhatunk, a Pagony kiadó gondozásában.

Olvassátok el, és mondjátok el ti is a véleményeteket!

Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612670541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.